5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN KAPıSı

5 Temel Unsurları için yangın kapısı

5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Blog Article

Açılıp - kapanma nöbetlevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu gidişat kontrolör edilmelidir. 

Yangın kapılarının ve elan birfena yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette esenlandığını öğrenmek gibi omurga durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Bir mimarida kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve öbür ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.

Olası bir felaketle katlaşıldığında konstrüksiyonda kâin insanların hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi sinein herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Ivedili çıkış kapıları her gün dâhilin kesinkes dünyaarı hakikat açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Evgin durumlarda insanoğlu binanın dışından bâtınine değil muhtevainden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek emeksiz bir şekilde bariyer olmaksızın autarı açılmasını sağlamlamaktır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Antrparantez, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının yangın kapısı içeriden esaslamışsa hariçya, dışarıdan sarrafiyelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-emtia kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin fazlasıyla izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok lüks insanın kişi ve emtia yitirilmesine da uğur harisabilir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin tarafı teselsül, yangın bapları ekseri özel şümul ve kapı menteşeleri kabil gayrı yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen autarı essah akım sözcük konusu evetğu derunin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kavlükarar konusu harekete izin vermesi gerekir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve kâraretler kullanılır.

Report this page